Főoldal Rendszeres programok Tanfolyamok, tréningek Samadhi könyvek Kapcsolat
Mi a Samadhi kör? »
Gyakori kérdések a szellemi útról »
Új vagyok, hol kezdjem? »
Esti programok
Kundalini Yoga Jóga turbo-fokozaton »
Nagy tréningek
Samadhi-Intenzív »
Enneagram

Ezoterikus körökben gyakran félreértett, valójában igen mély önismereti rendszer. Az Enneagram egy hatásos tudattérkép, mely saját tudatalattid megértését segítheti.
Spirituális utak
India, Görögország, Hawaii, Thaiföld.
Visszaemlékezések, élménybeszámolók.
Tűzjárás Menj át a félelmeiden! »
Indiántábor Izzasztókunyhóval »
Samadhi-tábor »
PrAkash Virtuális Kódex

Virtuális kódex XXVI. - Ismétlés

Újra meg újra mondom a lényeget... Mindegy, hallottad-e már.

Ki tudja, mikor jön el a pillanat, amikor el is jut hozzád, megérted, megérzed.

Osho, akinek az IQ-ja jó tízszerese lehetett mindenkinek, akinek mostanában oly sokan isszák a szavait, három egyszerű szintben foglalta össze az egész szellemi Utat. 
Az első szint a terápia. Osho volt az első klasszikus keleti mester, aki elfogadta és kiemelte a terápia szükségességét és szerepét a mai emberek szellemi Útjában. A hagyományokban a mai stressz és sérülések töredékét sem szenvedték el az akkori emberek, ezért a terápia szakasza magától lezajlott a mai embereknek elképzelhetetlenül elszánt tudatos gyakorlás során. Manapság azonban senki sem ússza meg a belső zűrzavart és fájdalmakat, amiknek a feldolgozása nélkül a meditáció csak a felszín simogatása marad. Sok helyen, ahol egyből meditatív gyakorlattal kezdenek, jól lehet látni az emberek fején és általános állapotán, mekkora szükségük lenne sürgősen egy csomó igazi terápiára.
A második szakasz, szint a meditáció. Osho azt is hangsúlyozta, hogy a terápia csak akkor eredményes, ha elvezet a meditációig: ha nem örökre áttörni akarunk valami belső akadályon, hanem benne maradunk a feloldódott, tudatos állapotban. Ez egyben a visszatérés is a kisgyerekkor laza, nyitott, őszinte, eredeti állapotába. 
A harmadik szint minőségileg más, mint az előzőek, és az egész szellemi Út célja, lényege: a Megvilágosodás. Mint a Rinzai-zen iskola és egyes célratörő tibeti irányzatok, Osho is a Megvilágosodást tekintette az Út abszolút céljának, ami mindennek értelmet ad.

Miután évtizedekkel ezelőtt megismertem ezt a tanítását és megéreztem mindent átható jelentőségét, azóta is erre építem a munkámat. A szufi tanítások egyik gyöngyszeme, az Enneagram karakter-típustan által - kiemelkedően értékes forrásból, Eli Jaxon-Bear megvilágosodott megközelítéséből - életre szóló útmutatást kaptam a terápia megértéséhez, célra irányításához és segítéséhez. A terápiás csoportjaim a valódi, mély Enneagram tanításokra épülnek.

Az összes csoportomat, táboromat, utazásomat áthatja a meditáció, ez ad értelmet mindennek. Ez garantálja, hogy nem ragadunk le a terápia szintjén, viszont ki sem hagyjuk azt: minden a helyére kerül a teljes folyamatban.
https://www.facebook.com/events/1907755379460379/

A Megvilágosodás pedig a Samadhi Intenzív lényegi célja, iránya, ez adja meg egyedülálló mélységét. Valójában a Berner-féle Megvilágosodás-Intenzívre épülő tréningem az összes szinten végig tud vezetni. Jól látható a csodák sorozata, ahogy a résztvevők spontán belekerülnek az egyre mélyebb tudatállapotokba, és tovább haladnak - gyakran az Abszolút Célt is elérve. 
https://www.facebook.com/events/1923494434552969/

Ez még jobban működik a kiegészítő szellemi tanítások, terápiás gyakorlat elvégzésével, ami külön tanfolyamokon és táborokban érhető el. 
https://www.facebook.com/events/1482276191847172/

https://www.facebook.com/events/1552137898138148/

Még valamiben segít ez az alapvető szellemi tanítás - az eligazodásban. Ami a három szint egyikébe sem illik bele, az nem a szellemi Úthoz tartozik. 
Sokan mindig is arra fognak menni, amerre a tömeg sodródik. Igazi IQ, SQ teszt önmagában is, hogy ki hallja meg ezt az üzenetet, ki lesz ott a nyári táborokban, tréningeken, elvonulásokon. Aki eljön, annak pár év múlva is lesz mire emlékezni a fejlődésében, túl az ezoterikus szórakozáson.

Nem mindenkinek való a tapasztalati Szellemi Út. Ha kész vagy rá, jelentkezz be, várunk szeretettel.

Szeretet várjon, amerre jársz.

PrAkash 
2017. június 15. 
Veszprém

 

Iratkozz fel a Samadhi kör hírlevelére!

Töltsd ki az alábbi mezőket, és már fent is leszel a Samadhi hírlevélen, ahol elsőként értesülhetsz

  • az új írásaimról és videóimról a szellemi útról
  • az élő videobejelentkezéseimről
  • és a legújabb csoportokról, az esti jógáktól az Enneagram önismereti tréningeken át a Samadhi-Intenzívig!


Jelentkezés, információ:
PrAkash - Vörös Ákos
Telefon: +36 70 363 2269
E-mail: akos_prakash@yahoo.com
Virtuális kódex - Megvilágosodott mesterek útján
Írások Sri Ramana Maharshi, Papaji, Osho és a Buddha tanításairól, a jóga- és az advaita szellemi útról
Samadhi videotár
Videók
Kedvcsináló videók, interjúk és előadások
 
© 2008 - 2016 Samadhi Kör · www.samadhi.hu