Főoldal Rendszeres programok Tanfolyamok, tréningek Samadhi könyvek Kapcsolat
Mi a Samadhi kör? »
Gyakori kérdések a szellemi útról »
Új vagyok, hol kezdjem? »
Esti programok
Kundalini Yoga Jóga turbo-fokozaton »
Nagy tréningek
Samadhi-Intenzív »
Enneagram

Ezoterikus körökben gyakran félreértett, valójában igen mély önismereti rendszer. Az Enneagram egy hatásos tudattérkép, mely saját tudatalattid megértését segítheti.
Spirituális utak
India, Görögország, Hawaii, Thaiföld.
Visszaemlékezések, élménybeszámolók.
Tűzjárás Menj át a félelmeiden! »
Indiántábor Izzasztókunyhóval »
Samadhi-tábor »
Indiántábor
Indián izzasztókunyhó

       Az izzasztókunyhó az észak-amerikai indiánok hagyományos eszköze a test és lélek megtisztítására. Őseik valószínűleg még Szibériából hozták magukkal. A szauna őse, de hatásában messze felülmúlja azt. Életre szóló spirituális élményeket élhet át benne, aki kinyílik a hatásaira. Mint a szaunában, itt is rengeteg testi-lelki méregtől szabadulhatunk meg.

       A kunyhót együtt építjük meg hajlékony ágakból, majd a lehető legtöbb takaróval, hálózsákkal letakarjuk, szinte légmentesen lezárjuk. Órákig izzított kövekkel rakjuk tele a belső tér közepére ásott gödröt, majd az ajtózárás után locsolni kezdjük a köveket. Ezáltal a föld, víz, tűz és levegő őselemei felfokozottan vannak jelen a megszentelt térben.

       Az izzasztókunyhó elsöpri az ellenállásainkat. Aki elszánja magát és benn marad – a legtöbben sikeresen végigcsinálják – , képtelen a „normális” bezárt állapotban maradni. Hőség, sötét, zsúfoltság, 100% páratelítettség a nem túl nagy légtérben – az életünkben minden erős hatásnak ellenálló elme ennyit nem viselhet el egyszerre.

       Mihelyt összeomlanak bennünk az ellenállások (amit többek között erős énekléssel is segítünk), minden csodálatos lesz. A tudatalatti megnyílik, mélyebb szinten ismerjük meg a bennünk rejlő tartalmakat. Egység a természettel, megoldatlan belső problémák feloldódása, találkozások szeretteink és őseink lelkével, esetleg belső segítőinkkel: mindez csak néhány példa azokra a csodákra, amit sokan átélnek a kunyhóban.

       Az első nap estéjén egyszerű, de emlékezetes törzsi beavatási szertartással tesszük teljessé az élményeket. Mindenki jelképesen találkozhat a totemállatával, azáltal is, hogy az indián szimbólumkártyából kihúzza azt. Másnap újra beülünk a már készen álló kunyhóba. Mint minden meditációs táborunkban, itt is rendszeresen megbeszéljük és feldolgozzuk az élményeket.

       Elképzelni sokkal nehezebb az élményt, mint átélni. Ez a beavatások lényege: a világ végéig olvashatsz, gondolkodhatsz és képzelődhetsz róla, mégsem tudsz róla semmit, amíg ki nem próbáltad. Átlagos egészségi állapotban bárki képes rá, csak elszánásra és az újra való nyitottságra van hozzá szükség. Ha nem vigyázol, Te is könnyen odabenn találhatod magad!

Az Indiántábort minden tavasszal és ősszel rendezzük meg, kérlek figyeld programjainkat.


Jelentkezés, információ:
PrAkash - Vörös Ákos
Telefon: +36 70 363 2269
E-mail: akos_prakash@yahoo.com
Virtuális kódex - Megvilágosodott mesterek útján
Írások Sri Ramana Maharshi, Papaji, Osho és a Buddha tanításairól, a jóga- és az advaita szellemi útról
Samadhi videotár
Videók
Kedvcsináló videók, interjúk és előadások
 
© 2008 - 2016 Samadhi Kör · www.samadhi.hu