Főoldal Rendszeres programok Tanfolyamok, tréningek Samadhi könyvek Kapcsolat
Mi a Samadhi kör? »
Gyakori kérdések a szellemi útról »
Új vagyok, hol kezdjem? »
Esti programok
Kundalini Yoga Jóga turbo-fokozaton »
Nagy tréningek
Samadhi-Intenzív »
Enneagram

Ezoterikus körökben gyakran félreértett, valójában igen mély önismereti rendszer. Az Enneagram egy hatásos tudattérkép, mely saját tudatalattid megértését segítheti.
Spirituális utak
India, Görögország, Hawaii, Thaiföld.
Visszaemlékezések, élménybeszámolók.
Tűzjárás Menj át a félelmeiden! »
Indiántábor Izzasztókunyhóval »
Samadhi-tábor »
Megvilágosodás-Intenzív
PrAkash – Vörös Ákos vezetésével

       A Megvilágosodás-Intenzív, elterjedt nemzetközi vélemény szerint, a legerősebb spirituális tréning. Charles Berner amerikai kommunikáció-szakember dolgozta ki az 1970-es években, a Zen beható tanulmányozása és a tiszta kommunikáció alkalmazása alapján.

       A Zen mint a meditáció egyik legcélratörőbb útja évezredek óta a valóságra való felébredés kifinomult eszköze. A nyugati terápiás és kommunikációs módszereket pedig a mai őrült világban élő emberek egyre fokozódó vágya hozta létre, hogy megszabaduljunk feszültségeinktől, zűrzavaros gondolatainktól és lelki sérüléseinktől.

       Talán a legfontosabb folyamat, ami zajlik ma a világban, a nyugati (külső) és a keleti (belső) fejlődés szintézise. A Megvilágosodás-Intenzív ezért is olyan hihetetlenül hatásos, mert ezt a kölcsönhatást alkalmazza a tudat területén.

       Egyetlen keleti módszerben sincs ennyi kommunikáció (sok száz éve nem is nagyon volt rá szükség), és egyetlen nyugati tréning sem merne ennyi meditációt használni. A felébredés útjának mindhárom nagy lépcsőfoka helyet, esélyt kap benne: a terápia, a meditáció és a megvilágosodás. (Osho) Ezért is fogadhatta be és alkalmazta Osho a saját ashramjában a Megvilágosodás-Intenzívet.

       A résztvevők a fő gyakorlat során kettesével ülnek egymással szemben meditációs ülésben. Felváltva adják egymásnak az instrukciót: Mondd meg nekem, hogy ki vagy te. Ezután aki kapta az instrukciót, nyitott vagy csukott szemmel kontemplálni kezd (meditatív állapotban, lehetőleg a gondolkodásnál mélyebb szinten foglalkozik a legfontosabb kérdéssel: Ki vagyok én?).

       Ezt követi a kommunikáció: szavakkal és minden más eszközzel kifejezi, hogy mit élt át, mire jött rá a kontempláció alatt. A másik fél ezalatt a tiszta figyelmét adja neki. Utána csere, és másik fél adja meg az instrukciót. Ez váltakozik háromnegyed órás szakaszokban.

       Amennyire egyszerű a technika, annyira mélyre tud vinni. Sohasem találkoztam erősebb technikával. Tizenöt év alatt életem részévé vált, általa élhettem át a legtöbbször az Abszolútot. Száznál több Megvilágosodás-Intenzívet vezettem már, kiegészítettem mindennel, amivel szükségesnek találtam. Talán pár százan is átélték már Önmaguk közvetlen megtapasztalását, az ego határainak összeomlását ezeken az Intenzíveken.

       A kiegészítéseim az általam legtöbbre becsült felébredés-utak integrálását tartalmazzák az Intenzív folyamatába. Buddha Szatipatthána és Vipasszana technikái, Ramana Maharishi Önfelfedezés-módszere egyaránt részei lettek ennek az új szintézisnek. Mindenkit várunk, aki kész a végletekig elmenni az igazsággal való szembenézésben, túl az ellenállásain, túl az elme határain, az igazi szabadságig.

Kattints ide és nézd meg mikor van a legközelebbi Megvilágosodás-Intenzív!


Jelentkezés, információ:
PrAkash - Vörös Ákos
Telefon: +36 70 363 2269
E-mail: akos_prakash@yahoo.com
Virtuális kódex - Megvilágosodott mesterek útján
Írások Sri Ramana Maharshi, Papaji, Osho és a Buddha tanításairól, a jóga- és az advaita szellemi útról
Samadhi videotár
Videók
Kedvcsináló videók, interjúk és előadások
 
© 2008 - 2016 Samadhi Kör · www.samadhi.hu