„Aki hiszi, járjon utána!” (PrAkash)
Főoldal Rendszeres programok Tanfolyamok, tréningek A Felébredés Akadémiája Samadhi könyvek Kapcsolat
Mi a Samadhi kör? »
Gyakori kérdések a szellemi útról »
Új vagyok, hol kezdjem? »
Esti programok
Kundalini Yoga Jóga turbo-fokozaton »
Szabadságlégzés »
OSHO meditáció rázd fel a lényedet »
Nagy tréningek
Samadhi-Intenzív »
Enneagram

Ezoterikus körökben gyakran félreértett, valójában igen mély önismereti rendszer. Az Enneagram egy hatásos tudattérkép, mely saját tudatalattid megértését segítheti.
Spirituális utak
India, Görögország, Hawaii, Thaiföld.
Visszaemlékezések, élménybeszámolók.
Tűzjárás Menj át a félelmeiden! »
Indiántábor Izzasztókunyhóval »
Samadhi-tábor »
OSHO Aktív meditációk

       Energizáld magad az eredeti Osho-technikákkal, tisztítsd ki és ébreszd fel a tudatod! Minden héten másik alaptechnikát használunk, periodikusan ismételve. Osho egyre népszerűbb tanításainak igazi megértéséhez nélkülözhetetlen a meditációs technikáinak kipróbálása, használata. Ezek lényege a dinamikus rávezető szakasz (mozgással, hangadással), majd az ezáltal lehetővé váló különösen mély, csendes meditáció. A meditációk erejét a szintén Osho-tanítványoktól (Deuter és Karunesh) származó zenék teszik teljessé. Az Osho-estek résztvevői a nagyobb elvonulásokon is eredményesebbnek szoktak bizonyulni. A részvétel éhgyomorra és váltóruhával ajánlott. Legjobb, ha előtte a lazító, energizáló jógát is végigcsinálod velünk.

Aktív meditációk

Kundalini: Sokak kedvence ez a kifejezetten estére szánt meditációs gyakorlat, az Osho-technikák közül az egyik legerősebb. Álló helyzetből indulunk, hagyva, hogy a test a zene ütemére remegjen, vibráljon, fellazítva test és elme feszültségeit egyaránt. Ezt a szakaszt követi a szabad tánc, végül pedig a pihenőszakaszban figyelheted a gyakorlat okozta mély ellazulást, tudatos jelenlétet.

Csakralégzés: Erős légzés dinamikus zenére. Intenzív technika, talán az egyik leghatásosabb az Osho-meditációk közül. Alulról felfelé háromszor haladunk végig a csakrákon, mindig az egyikbe figyelve, mozogva, lélegezve a zene ritmusára. Utána hagyjuk leereszkedni az energiát, majd az újabb sorozat következik. A végén meditációs ülésben megtisztult, felfokozott jelenlét.

Csakrahangok: Kevésbé intenzív, állva vagy ülve végzett technika. A zene a hét csakrának megfelelő frekvenciákat használja, a gyakorlat alatt mindig az adott csakrával harmonizáló hangot adunk, amely érezhetően rezeg a testünk megfelelő területén. Szintén háromszor haladunk végig a hét csakránkon, majd csendben ülünk az összhang állapotában.

Nadabrahma: Ülő helyzetben, csukott szemmel először hosszú ideig zümmögő hangot adunk a kilégzések alatt, ami az egész testet átrezgeti. A második szakaszban pedig lassú kézmozdulatokat teszünk: köröket írunk le kifelé (fölös energiák kiadása), majd befelé (segítő energiák felvétele). Végül ülés, csend, jelenlét.

Gourishankar: A hatodik csakrához avagy harmadik szemhez tartozó technika. Az első szakaszban csukott szemmel, egy különleges technikával lélegzünk, majd a második szakaszban ülő helyzetben egy mécses lángján tartjuk a tekintetünket. Ezt szabad mozgás követi állva, majd ülő meditációban teljesedik be a gyakorlat. Egyszerűsége ellenére nagyon mély technika, amiben a zene ismét nagy szerepet játszik.

Gibberish: A szufi eredetű Halandzsameditáció. Van erősebb és finomabb változata is, más-más zenékre. Bármilyen nyelven beszélhetsz hosszú ideig, amit nem ismersz. A mozgás is megengedett. A régen „nyelveken szólás” néven ismert gyakorlat során a tudatalatti kiszabadul az anyanyelven az igazság kimondását nehezítő, belénk nevelt gátak közül, és sok minden feloldódik bennünk általa. Olyan dolgokat beszél ki erőteljesen a tudatalatti, amiket ismert nyelven nem mondanánk ki. Ezáltal kidobjuk a felesleges zűrzavart, az utána következő csendes ülés pedig az igazi meditáció megélését teszi lehetővé.

Pörgésmeditáció: A szufi dervisek legendás gyakorlata. Hosszú ideig egy irányba pörgünk keleti zenére, belső egyensúlyban. A külvilág elmosódik, nagyon felerősödik bennünk a belső tengelyünk érzése, segít a középpontunkba kerülni. A végén fekvés hason a földön, egység a földenergiákkal.

OSHO Aktív meditációk minden hétfőn a Sziddhárta központban este hattól, a Szabadság-légzés előtt.


Jelentkezés, információ:
PrAkash - Vörös Ákos
Telefon: +36 70 363 2269
E-mail: akos_prakash@yahoo.com
Virtuális kódex - Megvilágosodott mesterek útján
Írások Sri Ramana Maharshi, Papaji, Osho és a Buddha tanításairól, a jóga- és az advaita szellemi útról
Samadhi fotótár
Samadhi fotótár
Több száz kép utazásainkról és programjainkról, valamint az Enneagram-típusok példatára
Samadhi videotár
Videók
Kedvcsináló videók, interjúk és előadások
 
© 2008 - 2016 Samadhi Kör · www.samadhi.hu