„Aki hiszi, járjon utána!” (PrAkash)
Főoldal Rendszeres programok Tanfolyamok, tréningek A Felébredés Akadémiája Samadhi könyvek Kapcsolat
Mi a Samadhi kör? »
Gyakori kérdések a szellemi útról »
Új vagyok, hol kezdjem? »
Esti programok
Kundalini Yoga Jóga turbo-fokozaton »
Szabadságlégzés »
OSHO meditáció rázd fel a lényedet »
Nagy tréningek
Samadhi-Intenzív »
Enneagram

Ezoterikus körökben gyakran félreértett, valójában igen mély önismereti rendszer. Az Enneagram egy hatásos tudattérkép, mely saját tudatalattid megértését segítheti.
Spirituális utak
India, Görögország, Hawaii, Thaiföld.
Visszaemlékezések, élménybeszámolók.
Tűzjárás Menj át a félelmeiden! »
Indiántábor Izzasztókunyhóval »
Samadhi-tábor »
Samadhi Yoga

A Samadhi Yoga klasszikus jóga-gyakorlás, meditatív stílusban. Ászanák, mudrák, pránajáma (légzés- és energia-gyakorlatok), bandhák (csakrák izomfeszítéssel való zárása, a teljesebb kinyílás elérésére), a mai körülményekhez igazított bemelegítéssel és mozgásterápiás rávezető technikákkal a gyors, erőltetés nélküli fejlődés érdekében.


       Jóga egy van - a különböző irányzatok elnevezései késői fejlemények. Az ősi jógában, amit tanultam, nincsenek megkülönböztető nevek. Ugyanakkor állandóan tanulok különböző forrásokból, és megtartom, ami bevált nekem: így állt össze a gyakorlatsorom.
       Alapgyakorlatokat használok (ászana, mudra), bár európai szemmel némelyik eléggé haladó gyakorlatnak tűnhet. A gyakorlatokat kezdettől fogva teljes, laza figyelemmel, meditációként végezzük. Az egység és tudatosság nem csak elérendő cél, hanem a kiindulási alap is a számomra.
       A Jógának nyolc szintje van, s ebből a Szamádhi, az extatikus teljesség a legmagasabb. Mivel évekkel ezelőtt, többek között Indiában átélhettem azokat a végtelen csúcs-élményeket, amik a szellemi út célját jelentik, nem ennek eléréséért gyakorlok, hanem a hozzá szükséges testi-lelki állapot fenntartásáért. Ezért akik velem jógáznak, elég hamar meg szokták tapasztalni a jógában rejlő csodálatos lehetőségeket, s ez felgyorsíthatja a fejlődésüket.
       A Pranayama (pránajáma), az energiák tudatosítása a légzésen keresztül, szintén a kezdetektől áthatja a gyakorlásomat. Állandóan emlékeztetem is a résztvevőket, hogy ne feledkezzenek meg a tudatos, teljes légzésről, amely nélkül minden gyakorlat értelmetlen, vagy legfeljebb tornának tekinthető.
       A mozgásterápia néhány gyakorlatát és főleg a szemléletét felhasználom a gyakorlásban és a tanításban, mivel ma több ezerszer stresszesebb környezetben élünk, mint amelyben a jóga kialakult. Szükség van ennek ellensúlyozására.
       Végül pedig a bemelegítést és néhány kiegészítő gyakorlatot a chi-kung-ból vettem át, mivel India csodálatos éghajlatán ilyesmire nem nagyon van szükség, Budapest utcáiról belépve viszont nagyon is.
       Mindenkinek ajánlom a jógaóráimat, aki jobb állapotban szeretné élni a napjait, érdeklődik az ősi Kelet szellemisége iránt, és a mély átélést többre értékeli, mint a tornaórai szigort. Mindenki annyira csinálja a gyakorlatokat, amennyire éppen most tudja, és fokozatosan fejlődhet a mostani szintjéhez képest.

Samadhi Yoga minden héten, a hét több napján. A pontos időpontokat és helyszíneket mindig megtalálod a Rendszeres esték menüpontban és a főoldalon is.


Jelentkezés, információ:
PrAkash - Vörös Ákos
Telefon: +36 70 363 2269
E-mail: akos_prakash@yahoo.com
Virtuális kódex - Megvilágosodott mesterek útján
Írások Sri Ramana Maharshi, Papaji, Osho és a Buddha tanításairól, a jóga- és az advaita szellemi útról
Samadhi fotótár
Samadhi fotótár
Több száz kép utazásainkról és programjainkról, valamint az Enneagram-típusok példatára
Samadhi videotár
Videók
Kedvcsináló videók, interjúk és előadások
 
© 2008 - 2016 Samadhi Kör · www.samadhi.hu