„Aki hiszi, járjon utána!” (PrAkash)
Főoldal Rendszeres programok Tanfolyamok, tréningek A Felébredés Akadémiája Samadhi könyvek Kapcsolat
Mi a Samadhi kör? »
Gyakori kérdések a szellemi útról »
Új vagyok, hol kezdjem? »
Esti programok
Kundalini Yoga Jóga turbo-fokozaton »
Szabadságlégzés »
OSHO meditáció rázd fel a lényedet »
Nagy tréningek
Samadhi-Intenzív »
Enneagram

Ezoterikus körökben gyakran félreértett, valójában igen mély önismereti rendszer. Az Enneagram egy hatásos tudattérkép, mely saját tudatalattid megértését segítheti.
Spirituális utak
India, Görögország, Hawaii, Thaiföld.
Visszaemlékezések, élménybeszámolók.
Tűzjárás Menj át a félelmeiden! »
Indiántábor Izzasztókunyhóval »
Samadhi-tábor »
Satsang

       Többféle satsang létezik, mostanában már Magyarországon is hallani róluk. A Ramana Maharshi-Papaji-féle tanítványi láncban a satsang lényege a közös csend. A mester által átadott elme nélküli csend segít a résztvevőknek, hogy jóval előbb ráhangolódjanak erre az állapotra, ami egyébként sok-sok gyakorlást igényelne.
       A satsang szó jelentése: találkozás, összekapcsolódás az igazságban. Az ősi indiai szellemi úton az igazság nem valami információ, amit meg kellene érteni, hanem maga a létezés a végső igazság. A tudatos létezés átélése a satsang lényege, ami ebben a közegben sokkal könnyebben megtörténhet.
       A satsang első fele teljes csendben telik. Meditációs ülésben, de minden formális technika nélkül. Ezután a mester előadást tart olyan témában, ami érzése szerint épp a jelenlevők számára szükséges. Végül az egyik legfontosabb szakasz, a kérdezz-felelek következik, amikor a résztvevők feltehetik személyes kérdéseiket és erre kaphatnak választ a felébredés témakörében.
       A szellemi úton kezdőknek is nagyon alkalmas a satsang arra, hogy tájékozódjanak a szellemi utunk lényegi tanításairól, és ami még fontosabb, ráérezhessenek az igazi meditáció stílusára, hangulatára. Haladóknak pedig a satsang az egyik legfontosabb alkalom, hogy rendszeresen a tudatosság közegében maradjanak és fejlődjenek. Mindenkinek a már elért szintjén való megszilárdulását is segíti a satsang.

       Vörös Ákos - PrAkash zenével és énekléssel kiegészített satsangjai a közös csendet ötvözik évezredek hagyományos mantraéneklésével. A szanszkrit nyelvű mantrák és a világ hagyományos kultúráiból összegyűjtött szent dalok segítségével teremtjük meg azt a meditatív közeget, amelyben a zene utáni csend által mindenki mélyebben képes kapcsolatba kerülni saját középpontjával, saját létezésének erejével.

Vörös Ákos - PrAkash zenés satsangjai a jóga-estek keretében, a főoldalon olvasható beosztás szerint kerülnek megrendezésre.


Jelentkezés, információ:
PrAkash - Vörös Ákos
Telefon: +36 70 363 2269
E-mail: akos_prakash@yahoo.com
Virtuális kódex - Megvilágosodott mesterek útján
Írások Sri Ramana Maharshi, Papaji, Osho és a Buddha tanításairól, a jóga- és az advaita szellemi útról
Samadhi fotótár
Samadhi fotótár
Több száz kép utazásainkról és programjainkról, valamint az Enneagram-típusok példatára
Samadhi videotár
Videók
Kedvcsináló videók, interjúk és előadások
 
© 2008 - 2016 Samadhi Kör · www.samadhi.hu