„Aki hiszi, járjon utána!” (PrAkash)
Főoldal Rendszeres programok Tanfolyamok, tréningek A Felébredés Akadémiája Samadhi könyvek Kapcsolat
Mi a Samadhi kör? »
Gyakori kérdések a szellemi útról »
Új vagyok, hol kezdjem? »
Esti programok
Kundalini Yoga Jóga turbo-fokozaton »
Szabadságlégzés »
OSHO meditáció rázd fel a lényedet »
Nagy tréningek
Samadhi-Intenzív »
Enneagram

Ezoterikus körökben gyakran félreértett, valójában igen mély önismereti rendszer. Az Enneagram egy hatásos tudattérkép, mely saját tudatalattid megértését segítheti.
Spirituális utak
India, Görögország, Hawaii, Thaiföld.
Visszaemlékezések, élménybeszámolók.
Tűzjárás Menj át a félelmeiden! »
Indiántábor Izzasztókunyhóval »
Samadhi-tábor »
Szabadságlégzés

       A szabadságlégzés transztechnika. A transz szó szerinti jelentése "túl", vagy "odaát". Ez minden megváltozott tudatállapot gyűjtőneve, amelyekben álomszerű betekintést nyerhetünk a saját tudatalattinkba. A tudatalatti szerény számítások szerint is teljes tudatunk kilencven százalékát teszi ki, és igen nagyban meghatározza azt, hogy mi fog történni az életünkben, ezért tartalmainak megismerése és oldása óriási lehetőség.
       Carl Gustav Jung mesélte önéletrajzában, hogy egyszer egy barátja tanácsára relaxált egy karosszékben, miközben klasszikus zenéket hallgatott, és hatalmas belső utazást élt át ezáltal. Kijelentette, hogy a hasonló zenés terápiának óriási jövője van. Itt pedig még szó sem volt a mai, erős transzzenékről, erős légzésről és szabad mozgásról, amik a mai transzlégzések szerves részei.
       A modernkori transzlégzések egyik legnagyobb alakja Stanislav Grof prágai orvos, aki először Amerikában, majd világszerte sikeres lett a holotropikus légzés technikájával. Leonard Orr, a rebirthing-légzés (azaz újjászületés-légzés) elterjesztője, aki Babajitól, a legendás indiai mestertől tanulta az ún. összekapcsolt légzést. Ez viszonylag lassabb, mély légzéstechnika, amit akár rendszeresen, egyedül is lehet gyakorolni (ellentétben a transzlégzéssel, amelyet csak csoportban, felügyelet mellett szabad végezni). Hasonló technikák ősidők óta léteznek szinte minden sámáni kultúrában, az indiai és tibeti tantrában, valamint az eredeti jógában is.

       A szabadságlégzés a hagyományos transzlégzés és a rebirthing-légzés új szintézise. A résztvevők szabadon választhatnak többféle ritmusú légzés és testhelyzet között a gyakorlat alatt. Az alap a hanyattfekvés. Ajánlott a gyors- és lassú szakaszok váltogatása, amit a változó ritmusú zenék is segítenek. Terápiás hatása is erős, tudatalatti emlékek és érzelmek tudnak előjönni és feldolgozódni, miközben testi feszültségek is oldódnak. Az újjászületés-légzéshez hasonlóan sokan élnek át születésükkel kapcsolatos élményeket, így a születési trauma is oldódik. Ez az egyik legerősebb technika, ami hozzáférhetővé teszi a tudatalattit és gyakran a sámánokéhoz hasonló belső élményeket lehet elérni általa.
       A korunkból annyira hiányzó beavatások egyike a szabadságlégzés, ami már sokaknak életre szóló élményeket hozott. Egy ilyesféle beavatás az élet szélsőséges helyzeteire készít fel, manapság ugyanúgy, mint az ősidőben. Mindannyiunk életében várható betegség, haldoklás, halál, amire a Buddha is annyira felhívja a figyelmet, ezekre azonban civilizációnk és iskoláink egyáltalán nem készítenek fel. A gyakorló transzolók nagyon valószínű, hogy felkészültebbek lesznek ilyen szélsőséges élményekre is.
       Mint minden erős technika, a szabadságlégzés kismamáknak ellenjavallott, ugyanakkor azok a hölgyek, akik még terhességük előtt sokat transzoltak, nagyon gyakran könnyebb és szebb élményként élik meg a szülést.
       Ez a technika is segít visszahozni mai életünkbe az ősi beavatások erejét.

Minden hétfőn este hattól hétig OSHO Aktív meditáció, majd héttől kilencig szabadságlégzés a Sziddhárta Spirituális központban.


Jelentkezés, információ:
PrAkash - Vörös Ákos
Telefon: +36 70 363 2269
E-mail: akos_prakash@yahoo.com
Virtuális kódex - Megvilágosodott mesterek útján
Írások Sri Ramana Maharshi, Papaji, Osho és a Buddha tanításairól, a jóga- és az advaita szellemi útról
Samadhi fotótár
Samadhi fotótár
Több száz kép utazásainkról és programjainkról, valamint az Enneagram-típusok példatára
Samadhi videotár
Videók
Kedvcsináló videók, interjúk és előadások
 
© 2008 - 2016 Samadhi Kör · www.samadhi.hu